Вие сте тук: Начало

Новини

146 години от обесването на Васил Левски

Е-мейл Печат ПДФ

На 19.02.2019г. от 11.00 часа на паметника на Васил Левски в с. Новоселяне, общ. Бобов дол, тържествено бе отбелязана 146-та годишнина от неговата гибел.

Слово за живота и делото на Апостола прочете Йордан Антов – председател на читалищното настоятелство на НЧ „В. Левски – 1932” с. Новоселяне.

Децата от ДГ „Миньор” и ДГ „Дружба”, както и учениците от СУ „Хр. Ботев” гр. Бобов дол бяха подготвили рецитал и песни в памет на Апостола.

Венци на признателност поднесоха кмета на община Бобов дол адв. Елза Величкова, Общински съвет Бобов дол, Общински съвет на БСП гр. Бобов дол, ПП „ГЕРБ” гр. Бобов дол, НЧ „В. Левски – 1932” с. Новоселяне, Иван Миленков – родом от с. Новоселяне.

 

Паметника на Левски беше обсипан с цветя от дошлите от цялата Кюстендилска област гости, които с присъствието си отдадоха почит на героя.

Покана за заседание на ОбС Бобов дол на 28.02.2019 г.

Е-мейл Печат ПДФ

Дата на публикуване - 19.02.2019 г.

Соларна лаборатория в ПГ „Бобов дол”

Е-мейл Печат ПДФ

На 11.02.2019г. в ПГ „Бобов дол” със съдействието на „Грийнпийс” България и сдружение „Център за енергийни решения”, беше открита соларна лаборатория. Благодарение на това учениците от професионалната гимназия освен придобиването на професия електротехник, ще се обучават и в модул „Монтаж на фотоволтаични системи".

На откриването присъства кметът на общ. Бобов дол, адв. Елза Величкова, представители на „Грийнпийс” България, представители на „Център за енергийни решения”, местни и национални медии, ученици от гимназията и  гости.

Ритуал "Освещаване на меда"

Е-мейл Печат ПДФ

На 10 февруари Светата Българска Църква почита Вмчк Харалампий - Ден на пчеларя. По този повод в храм "Св. Николай" гр. Бобов дол бе отслужена Света литургия от отец Радослав Ваклин и бяха осветени донесените от гражданите бурканчета с мед.

Покана за заседание на ОбС Бобов дол на 31.01.2019 г.

Е-мейл Печат ПДФ

Дата на публикуване - 22.01.2019 г.

Страница 10 от 44