Вие сте тук: Начало

Новини

Стартира данъчна кампания за 2019 година

Е-мейл Печат ПДФ

Информация (общ текст) по член 21 от Регламент (ЕС) 2016/1191 на Европейския парламент и на Съвета от 6 юли 2016 г. за насърчаване на свободното движение на гражданите чрез опростяване на изискванията за представяне на някои официални документи

Е-мейл Печат ПДФ

Информация (общ текст) по член 21 от Регламент (ЕС) 2016/1191 на Европейския парламент и на Съвета от 6 юли 2016 г. за насърчаване на свободното движение на гражданите чрез опростяване на изискванията за представяне на някои официални документи в Европейския съюз и за изменение на Регламент (ЕС) № 1024/2012 г.

Община Бобов дол продължава да предоставя услугата "Приемна грижа"

Е-мейл Печат ПДФ

НЧ „Миньор – 2006” гр. Бобов дол в предаването „Иде нашенската музика”

Е-мейл Печат ПДФ

 

На 20.02.2019г. децата от школата по народно пеене и школата по тамбура при НЧ „Миньор – 2006” гр. Бобов дол, заедно с техните ръководители Димана и Боян Боянови, участваха в запис на предаването „Иде нашенската музика” по БНТ 1.

Децата са лауреати на фолклорния фестивал „Пиленце пее” в памет на великата народна певица Надка Караджова, където завоюваха „Гранд при” в категориите „Народно пеене” и „Инструментално изпълнение”.

Под вещото ръководство на председателя на читалището, г-жа Иванка Цурева, самодейците прославят името на град Бобов дол не само в страната, но и далеч извън нейните предели.

Предаването ще се излъчи на 02 март 2019г. / събота / в „Иде нашенската музика” по БНТ 1.

 

146 години от обесването на Васил Левски

Е-мейл Печат ПДФ

На 19.02.2019г. от 11.00 часа на паметника на Васил Левски в с. Новоселяне, общ. Бобов дол, тържествено бе отбелязана 146-та годишнина от неговата гибел.

Слово за живота и делото на Апостола прочете Йордан Антов – председател на читалищното настоятелство на НЧ „В. Левски – 1932” с. Новоселяне.

Децата от ДГ „Миньор” и ДГ „Дружба”, както и учениците от СУ „Хр. Ботев” гр. Бобов дол бяха подготвили рецитал и песни в памет на Апостола.

Венци на признателност поднесоха кмета на община Бобов дол адв. Елза Величкова, Общински съвет Бобов дол, Общински съвет на БСП гр. Бобов дол, ПП „ГЕРБ” гр. Бобов дол, НЧ „В. Левски – 1932” с. Новоселяне, Иван Миленков – родом от с. Новоселяне.

 

Паметника на Левски беше обсипан с цветя от дошлите от цялата Кюстендилска област гости, които с присъствието си отдадоха почит на героя.

Страница 5 от 40